19 Ocak 2011 Çarşamba

İlk Oyunumuz Darksiders

DARKSİDERS

Dün bitirdiğim oyunla başlayalım. Pc başında geçen 16 saatin sonunda durup "ikincisi ne zaman çıkacakmış?" sorusunu önce kendime sonra google amcaya sordurtan oyun. Oyunu tek bir cümle ile anlat derseniz oyunun son vidyosuna kadar God Of War oyununun bilgisayarda oynanabilen versiyonu derdim. bu tanımım en azından birinci oyunu için hala geçerli. Oyunda küçük hatalar olmasına rağmen ve azcık benim bilgisayarımı kasmış olsada gayet eylendirici bir oyundu. Oyunun Oynamak kadar ve hatta ondan daha eğlenceli bir yönü daha var; İzlemesi. İzlemesi bu kadar eğlenceli olan çok az oyun saya bilirim size burda. kontrol ve oynanışı yanında vidyoları ve konusu, hikayesi o kadar ilgi çekici ki bir anime yada bir çizgi film seyreder gibi seyrediliyor. Birazda o yüzden oyunun sonunda ikincisi ne zaman çıkacak diye kaldım. Gayet güzel bir sezon finali yapmışlar.

O kadar methettim oyunu ve oyunun konusunu, şimdi oyunun konusunu anlatmazsak olmaz. Oyun adalet için çağırılmış 4 atlıdan biri olan War'ın, adaleti yerine getirmek için uğraşırken başından geçenler diyebiliriz. Oyunun başında karakterimiz War kendini dünyaya inmiş savaşan cennet ile cehennemin arasında bulur. Ne olduğunu anlamaya çalışırken ilk karşılaştığımız boss tarafından öldürülüp konseyin yanına gidiyoruz ve konsey bizi tekrar bunun sorumlusunu bulup cezasını vermek için dünyaya gönderiyor. Ondan sonra yavaş yavaş güçlenerek oyunda çeşitli bosslar öldürüp sonunda tüm bunları başlatan kişiyi buluyoruz ve öldürüyoruz. Herşeyin sonunda konsey tarafından da ihanete uğrayıp ikinci oyuna güzel bir zemin hazırlamış oluyoruz. Daha fazla anlatmıyım da oyunu oynarken tadı kaçmasın.

Oyun ilerledikçe şeşitli silahlar, kombolar, yetenekler elde ediyoruz ve bunlarla çözmemiz gereken ve gittikçe karmaşıklaşan bulmacalar. Birkaç yerde biraz zaman harcaya bilirsiniz, oyunu bıraktıracak gibi değilde daha çok daha bi azimle oynamaya başlatacak şekilde. Gerçi takıldıgınız yerin nasıl geilecegini anladıgınız zaman bu muydu diyorsunuz ama sonrasında hadi biraz daha gidiyim sonra kapatırım diyorsunuz.

Sonuç; güzel bir oyun. Herkese tafsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder